Bewoners Rijsdijkweg boos op politie: ‘We zullen deze zaak niet in de doofpot laten belanden’

De bewoners van Rijsdijkweg en omgeving zijn woest op de politie van Rijsdijk. Maandagavond heeft er een incident plaatsgevonden aan de Rijsdijkweg, waarbij de fietser Gerard Gravenberg is beschoten door de politie. Een goede vriend van Gravenberg vertelt aan Dagblad Suriname dat zijn vriend over de Rijsdijkweg reed op zijn fiets zonder verlichting. Hij had wel een flashlight bij zich, maar misschien was die niet aan. Hij werd staande gehouden door de politiewagen die langs ging. Hierna zou een van de agenten hem een klap hebben verkocht’, zegt de vriend van Gravenberg. ‘Het werd hierna een gehaal en getrek, waarbij de man wegliep zonder de fiets. De politie liep hem achterna en loste een schot richting zijn benen. Deze miste doel en terwijl Gravenberg zich omkeerde, kwam er een tweede schot. Deze raakte hem wel in zijn been.’
Buurtbewoners kwamen zich bemoeien met de zaak en werden boos op het handelen van de politieagent. ‘Hij klapt iemand en schiet ook gericht op zijn benen zonder dat die persoon iets gedaan heeft. We kennen Gerard als een heel rustige man, die een vriend van een ieder is in de buurt. Hij is geen crimineel dat je hem zo moet behandelen’, zegt de vriend. ‘Terwijl hij daar badend in bloed lag, bracht de politie hem niet meteen naar het ziekenhuis. Hij werd eerst naar het politiebureau gebracht en pas daarna naar het ziekenhuis.’ Intussen ligt hij ter verpleging in het Academisch Ziekenhuis.
Deze zaak kwam aan het rollen toen Justitie-minister Edward Belfort een bezoek bracht aan Onverdacht voor de officiële ingebruikname van een brandweerkazerne. De zus van Gravenberg toog naar Onverdacht en trok de aandacht van de minister voor deze situatie. De aanwezige media pakte het verhaal op. De vriend zegt dat ze deze zaak niet zo zullen laten. ‘Als eerste zullen we deze zaak in de media brengen. We zullen deze zaak niet in de doofpot laten belanden. Ook zal er een klacht tegen de agent bij OPZ ingediend worden. Wat er verder zal gebeuren, wil hij nog niet zeggen.’
De politievoorlichtingsdienst kon niet bereikt worden voor commentaar.

error: Kopiëren mag niet!