Verbalisanten gehoord in zelfmoordzaak Nickerie

Kantonrechter Alida Johanns heeft gisteren de strafzaak tegen de 30-jarige Gangapersad R. in behandeling genomen. Deze verdachte zou zijn 19-jarige vrouw, Kavita Bhondoe, zodanig hebben mishandeld dat zij radeloos werd en een eind maakte aan haar leven. Zij nam het verdelgingsmiddel Gramoxone in. De strafrechter heeft gisteren twee verbalisanten gehoord. Uit hun verklaring blijkt dat de vrouw verklaard had geen uitweg meer te hebben. Zij vertelde aan de politie dat zij vaker door haar partner werd mishandeld. Advocaat John Moerahoe geeft desgevraagd aan Dagblad Suriname te kennen dat de verklaring van het slachtoffer niet ondertekend is. De raadsman verzocht de rechter om de vrijheidsbeneming van de verdachte op te schorten c.q. op te heffen. De vervolgingsambtenaar Roy Elgin heeft zich verzet tegen het verzoek van de verdediging. De officier van justitie heeft de rapportage van de verdachte opgevraagd. De magistraat heeft negatief beslist over het verzoek van de advocaat. Zij verdaagde de zaak naar 17 oktober. Gangapersad blijft tot dan aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!