De Deur City Church brengt 280 jongeren naar Vakantiekamp 2012

De Volle Evangelische Gemeente De Deur City Church, gevestigd aan de Tourtonnelaan, is gisteren begonnen met haar jaarlijks kinder- en tienerkamp. Dagblad Suriname nam vroeg in de morgen een kijkje, voordat de groep vertrok richting Zanderij 1. In gesprek met Dagblad Suriname zei jeugdleider broeder Gideon Masio dat 280 jongeren zullen meedoen aan het driedaagse kamp. De jongelui zijn verdeeld over twee groepen. De eerste groep betreft kinderen die op de lagere school zitten en lid zijn van de kinderclub ‘De Ark’. De tweede groep betreft jeugdigen die verbonden zijn aan de tienerclub ‘The Royal Youth’. Samen met de jongeren zijn er 20 begeleiders meegereisd. De gemeente heeft speciaal voor dit doel autobussen ingezet.
De jongeren zijn gerekruteerd van de kerken te Kwatta, Tammenga, Commewijne en van de Tourtonnelaan. De jonge mensen zullen te Zanderij 1 (meer bekend als het Jan Starke opleidings- en onderzoekscentrum) zich onderwerpen aan de begeleiders, die hen bezig zullen houden met vormingssessies op het gebied van karakterontwikkeling, discipelschap, leiderschap, voorbeeldschap en niet te vergeten de geestelijke vorming. Verder staat op het programma de bevordering van de saamhorigheid, teambuilding, samenwerking en motivatietrainingen. Vanavond zullen de tieners middels zang, dans, muziek en drama hun talenten openbaren. Alle gemeenteleden zijn welkom te Zanderij 1. De kosten zijn geheel voor rekening van de gemeente die het uit eigen kas zal betalen.
Zaterdagmiddag  wordt de delegatie terugverwacht in Paramaribo.  Pastoor Sewdath Itrajh hield Dagblad Suriname voor dat de dienst van vrijdagavond en het optreden van de tieners veel gemeenteleden trekt naar het recreatieoord in het district Para. Er is ook gedacht voor ontspanning ten behoeve van de jongeren. Dat doen zij door sport en spel. Voorts staat op het programma een kampvuur met een gezellig samenzijn. Itrajh deelde mee dat het de achtste keer is dat de gemeente een dergelijk kamp organiseert. “Het is vakantie en de kinderen zijn vrij van school. Wij hebben als kerk de taak om de kinderen te vormen om ze tot voorbeeldige burgers van de wereld te maken.”
N. Ramjiawan

error: Kopiëren mag niet!