Strafzaak geweldenaar Nickerie vandaag op de rol

De strafzaak tegen de 30-jarige Gangapersad R. wordt vandaag in Nickerie door de rechter in behandeling genomen. Deze verdachte heeft zijn 19-jarige vrouw, Kavita Bhondoe, zodanig mishandeld dat zij radeloos werd en een eind maakte aan haar leven. Zij nam het verdelgingsmiddel gramoxone in. De verdachte heeft twee kinderen met haar. Hij heeft advocaat Irvin Kanhai in de arm genomen.
Aan de verdachte is mishandeling en zware mishandeling ten laste gelegd. Bij de obductie hebben de deskundigen sporen van geweld op het lijk aangetroffen. In deze zaak is er ook nog buurtonderzoek verricht. Daaruit blijkt dat Gangapersad zijn vrouw vaker mishandelde. Op haar sterfbed verklaarde het slachtoffer dat ze dit niet langer kon verdragen. Echter had de vrouw nooit formeel aangifte tegen haar man gedaan bij de politie.
Bij de moeder van het 19-jarige slachtoffer bestaat het vermoeden dat haar dochter het verdelgingsmiddel onder dwang heeft ingenomen.  
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!