Richard Kalloe wordt directeur in oliepalmproject India

Richard Kalloe krijgt een directeurspost in het oliepalmproject dat een Indiaas bedrijf wil uitvoeren in Suriname. Hij zal betrokken zijn bij de counterpart van dit buitenlands bedrijf. ‘Nog een dag geduld,’ gaf hij in gesprek met Dagblad Suriname te kennen. Primair moet hij zich vooral bezighouden met het oliepalmproject dat India voornemens is uit te voeren in Suriname. Zaken die hiermee samenhangen komen ook op zijn bordje terecht.
Kalloe meent dat het bos in het district Sipaliwini waar het project komt te staan, eerst ontgonnen moet worden alvorens verdere stappen worden ondernomen door de Indiase investeerders. Met de inkomsten van de ontginning zullen andere projecten uitgevoerd worden. De startdatum van de ontginning kent Kalloe nog niet, vanwege de vereiste voorbereidingen. Daaronder horen een gedegen bodemonderzoek en een milieustudie, die nog uitgevoerd moeten worden. Het contract met de Indiase investeerder moet nog gesloten worden en is een bespreking in DNA vereist. Kalloe geeft aan dat beslissingen in Suriname wel snel moeten worden genomen. Een tegenvaller hier is de traagheid van het ambtenarenapparaat.
Richard Kalloe moest enkele maanden terug het veld ruimen als tweede directeur  bij de Investment and Development Corporation Suriname (IDCS ), omdat president Desi Bouterse slechts één directeur wilde voor deze unit. In de wandelgangen wordt beweerd dat Kalloe en de andere directeur, Winston Caldeira, niet op één lijn waren over het oliepalmproject met de Indiase firma Food, Fats & Fertilisers Hyderabad. Kalloe werd toen ontslagen door Bouterse en Caldeira mocht aanblijven.
Asha Gajadien-Bhagwat  

error: Kopiëren mag niet!