Mensenhandelzaak Hesdy Veira voor de strafrechter

De strafzaak tegen de districtssecretaris en eigenaar van Pleasure Bar in Nickerie, Hesdy Veira, is gisteren behandeld door rechter Alida Johanns. Veira werd op maandag 2 juli 2012 op verdenking van het plegen van strafbare feiten in verzekering gesteld. De verdachte heeft advocaat Himradj Matawlie in de arm genomen. De raadsman wilde inhoudelijk niet ingaan op de verklaringen van zijn cliënt. Hij volstond met slechts mee te delen dat zijn cliënt op grond van artikel 249a van het Wetboek van Strafrecht is aangehouden. De verwijzing naar dit artikel houdt in dat Veira zich vermoedelijk schuldig heeft gemaakt aan mensenhandel. Uit informatie blijkt dat deze functionaris eerder voor twee jaar was veroordeeld voor een soortgelijk misdrijf. Veira zou in 2004 schuldig zijn bevonden voor het seksueel exploiteren van minderjarige meisjes.
 Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: