Getuigen gehoord in brute roofovervalzaak Coronie

Kantonrechter Alida Johanns heeft gisteren drie getuigen gehoord in de brute overvalzaak, waarin de 74-jarige winkelier ‘oom Tjon’ van Coronie bezweken is aan mishandeling. De behandeling vindt plaats in het district Nickerie. Oom Tjon werd op 23 oktober 2011 overvallen door criminelen. De rovers hadden de bejaarde man behoorlijk toegetakeld. Alsof dit niet genoeg was, gingen de daders met een vuistvuurwapen van het slachtoffer ervandoor. De buurtbewoners troffen het slachtoffer bewusteloos aan in zijn woning. In deze zaak zijn drie verdachten aangehouden. De getuigen hebben gisteren belastende verklaring tegen deze verdachten afgelegd, zegt advocaat John Moerahoe. Hij is de raadsman van de verdachten. Ook advocaat Irvin Kanhai is in de arm genomen voor juridische bijstand. Volgens Moerahoe hebben de getuigen tegenstrijdige verklaringen afgelegd. De strafrechter stelde deze zaak uit naar de volgende zitting.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!