Seiken haalt meeste goud in Poeketie Open

Zondag heeft Sport Instituut Poeketie, onder leiding van Sensei Berto Poeketie, zijn jaarlijkse juniorenkaratetoernooi georganiseerd. Karateschool Seiken was de grote winnaar van het toernooi met 5 goud, gevolgd door Sport Instituut Kime (4 goud) en op de 3de plaats Sport Instituut Bushido (3 goud). In totaal hebben 7 karatescholen meegedaan. Deze waren: Sport Instituut Burgos, Sport Instituut Kime, Sportinstituut Poeketie, Sport Instituut Bushido, Karateschool Seiken, Karateschool Lelydorp en Karateschool Funagoshi. De scholen Suriken, Suriname Karate Collage (uit Nickerie) en Karateschool Combinatie Feller hebben afgezegd. Het toernooi had een vlot verloop en Sensei Poeketie mag terugzien op een geslaagd toernooi. Het toernooi werd georganiseerd voor vechters tot 15 jaar.
Enkele uitblinkers van het toernooi waren onder anderen: Desientel Joekoe, Isai Chehin, Ashis Mohan, Chesron Purperhart, Nagaja Djoe, Paayal Santokhi, Nancy Richter, Jason Chehin, Eranzo Esajas, Giani Adjako en Quincy Groenewoud. Dit toernooi was ook bedoeld als warming-up van de Curaҫao Open die op 1 november gehouden zal worden. De SKA is in de voorbereiding om een selectie ernaartoe te sturen.

Eindstand medailleklassement:
No. School

Goud

Zilver

Brons

01

Karateschool Seiken

5

2

1

02

Sport Instituut Kime

4

2

2

03

Sport Instituut Bushido

3

2

2

04

Sport Instituut Poeketie

3

0

3

05

Sport Instituut Burgos

2

6

2

06

Karateschool Funagoshi

1

4

4

07

Karateschool Lelydorp

1

3

5

 

error: Kopiëren mag niet!