Nog een kist op de regionale route

Binnenkort wordt een derde vliegtuig ingezet op de regionale route. Het doel is om te voorkomen dat de uit te voeren routes in gedrang komen. De kist zal worden geleased. Dit kost, afhankelijk van het model, tussen de USD 80.000 en USD 150.000. Het bedrag wordt met de inkomsten betaald. Het gerucht dat door het kabinet van de president het verzoek is gedaan naar een vliegtuig met een grotere business class, wordt door de luchtvaartadviseur van de president, Gerard Brunings, ontkend. “Alle kisten hebben dezelfde configuratie.” Hij benadrukt dat het aantal vluchten in de regionale route een vaart zal nemen. Reeds geruime tijd vliegt de SLM naar Miami, met een tussenstop in Guyana
Het voorstel voor het inzetten van een derde kist komt van de SLM. Brunings zegt dat de deal met de president recht overeind blijft. Wanneer de president moet reizen, wordt tot nog toe één van de twee vliegtuigen bestemd voor de regionale route ingezet.
Indien de ‘open sky agreement’ met de Verenigde Staten van Amerika door De Nationale Assemblee wordt goedgekeurd, zullen ook vluchten naar Amerika uitgevoerd worden. Zo is in planning New York en rechtstreeks vliegen naar Miami. Ook vluchten naar Toronto, Haïti en Aruba liggen in het verschiet. Brunings zegt dat de nationale carrier al lang op de rand van uitbreiding stond. Het is van belang dat de connecties verbeterd worden en dat er sprake is van aansluitingsmogelijkheden. De markten in het vliegverkeer waren volgens de luchtvaartadviseur altijd aanwezig, maar zijn nooit benut.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: