69% middagbasisschool geslaagd voor toets

Op de middagbasisschool van Latour hebben 42 kandidaten meegedaan aan de zesde klas toets. 29 personen (69%) zijn geslaagd en behaalden hun diploma van de lagere school. Het gaat om (jong) volwassenen. Een vrouw van 53, die in 2006 was ingeschreven voor het eerste leerjaar, heeft de toets ook gehaald.
Schoolleider Jason Baisie zegt aan Starnieuws dat de opleiding particulier initiatief is en sinds 1997 bestaat. Volwassenen uit diverse buurten bezoeken de school, die tegen een kleine vergoeding, gebruik maakt van de lokalen van O.S. Mastklimmen om in de middaguren les te geven.
Schoolgeld
De middagschool is erkend door het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, maar de stichting zorgt voor alle middelen en geeft de leerkrachten een kleine vergoeding. Baisie is schoolleider van de school op Santigron. In de middaguren is hij op de middagschool. Ook de meeste leerkrachten geven ’s morgens les op een basisschool. Drie zijn al gepensioneerd. “Wij geven de leerkrachten een kleine tegemoetkoming. Zij doen het werk uit liefde”, zegt Baisie.
Sinds 1997 bestaat er in Latour de middagbasisschool (particulier initiatief). Deze school is voor jongeren en soms ook wel een wat ouder persoon, die vroeger geen gelegenheid hebben gehad om de lagere school te volgen. Op onze school worden door gekwalificeerde leerkrachten les gegeven. We maken gebruik van de lokalen van de OS Mastklimmen.
Enthousiasme groot
Elk jaar neemt het percentage geslaagden toe. Baisie is tevreden met het bereikte resultaat. De school telt ruim 300 leerlingen. Er is een grote belangstelling van jong volwassenen om de lagere school alsnog te willen afmaken. “Wij kunnen niet meer mensen inschrijven omdat er niet genoeg lokalen zijn”, zegt de schoolleider.
Mensen willen betere kansen hebben op de arbeidsmarkt. Zij willen kunnen lezen en schrijven en raken gemotiveerd om op oudere leeftijd naar school te gaan. Maandelijks betalen de scholieren SRD 25. Tien leerkrachten zijn verbonden aan de school.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: