Suriname gastheer cuboree 2013

Van 18 tot en 22 augustus 2012 wordt er een pre-cuboree met ongeveer 400 welpen gehouden te Zanderij 1. De jonge padvinders tussen 7 en 12 jaar zullen gedurende dit kamp voorbereid worden op de grote Caraibische cuboree die in 2013 in Suriname wordt gehouden.
“Alle padvindersgroepen van Suriname komen bij elkaar op Zanderij 1 en zullen minimaal 5 nachten kamperen om te kunnen voldoen aan één van de vereisten van de cuboree 2013”, vertelt Henna Esajas, commissaris Hoofd Kwartier voor Welpenzaken.  De Caraibische cuboree wordt om de 3 jaren in een ander land gehouden. De laatste  keer was het in 2010 te Curaçao en thans bereidt de Boyscouts van Suriname zich voor om in 2013 de gastheer te zijn. Er worden ongeveer 1750 tot 2000 participanten uit het Caraibisch gebied verwacht in ons land.
”Tijdens de cuboree wordt de nadruk gelegd op het sociaal karakter. De welpen zijn dan bezig met elkaar middels sport, spel en specifieke padvinders activiteiten. Ook wordt  aandacht besteed aan milieuvraagstukken en wordt in het Engels met elkaar gecommuniceerd”, laat Pinas weten.  Voor de cuboree van 2013 geldt een eigen inbreng van SRD 150 voor de Surinaamse welpen, terwijl de buitenlanders US$ 10 bijdragen, zegt Pinas. Zij hoopt dat er sponsoren bereid worden gevonden om de financieel zwakkere welpen te kunnen ondersteunen. Wel is zij ingenomen met de oud padvinders die altijd nog als donateurs blijven participeren in dit gebeuren.

error: Kopiëren mag niet!