Moordverdachte Veira blijft aangehouden Zaak verdaagd naar november

Rechter SieglienWijnhardhoorde gisteren twee getuigen in de moordzaak van het hoofd van de Luchtvaartdienst, John Veira. In deze zaak staat Sergi B. terecht. Hij wordt ervan verdacht  op 21 april 2010 het slachtoffer voor diens woning te hebben neergeschoten. De eerste getuige verklaarde dat hij op die bewuste dag op het balkon was toen een zwartrood gestipte motorfiets langsreed. Volgens hem was dit opvallend, omdat niemand in de buurt met een motorfiets rijdt. Hij hoorde de duorijder ‘buur buur, help help’ roepen. Toen Veira de voordeur openmaakte, werd hij neergeknald. Volgens deze getuige zou het geval rond 11.00uur ‘s nacht zijn gebeurd. Hij had twee schoten gehoord.
De tweede getuige verklaarde echter dat het rond 8.30 uurwas gebeurd. Hij had vanwege de slechte verlichting niet goed gekeken naar de motor. Advocaat Serge Heijmans verzocht de rechter om de detentie van zijn cliënt te willen opschorten. Volgens de verdediging is het bewijs in deze zaak zeer marginaal. De verdachte heeft van meet af aan ontkend betrokken te zijn geweest. De verdediging gaf aan dat deze zaak een spraakmakende is. Volgens hem is er ook geen collusiegevaar. De rechter wees het verzoek van de raadsman af. Zij gaf aan dat er nog nader onderzoek gepleegd moet worden. Ook gaf zij aan dat de verdachte naar Frans- Guyana kan vluchten. Op 1 november wordt deze zaak verder behandeld.
Volgens verklaring van Sergio was hij op die bewuste avond bij zijnneef Winston, die jarig was. De verdachte geeft toe een motorfiets te hebben aangeschaft. Hij kocht de motorfiets om het weer te verkopen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!