Festiviteiten 65 jaar HI gestart met sportdag

Het Ministerie van Handel en Industrie (HI) mag terugzien op een geslaagde sportdag afgelopen zondag in het Politie Opleidingscentrum. Met deze dag zijn de festiviteiten in verband met 65 jaar HI ingeluid. Alle sportonderdelen die gepland waren, zijn met succes beoefend. Op programma stonden de onderdelen voetbal, slagbal, dammen, troefcall, zakspringen en touwtrekken.
Op het onderdeel voetbal mochten Brandweer en Hermandad de spits afbijten. HI-minister Raymond Sapoen verrichtte de aftrap van deze partij, die met 3-1 is gewonnen door de Zonen van Hermandad. De ploeg van Veteranen Big Fellow verloor met 3-5 van Subisco, ATM won van LVV met 2-1, Buza was met 2-1 te sterk voor Koewarasan, Bikers/MSD won met 1-0 van Suralco Security, terwijl Sozavo Lelydorp met 1-2 verloor van de Brandweer. Natuurlijk speelde de ploeg van HI-Dreamteam ook mee. Zelfs twee keer. Eerst speelde ze tegen het Mediateam. Na een 2-2 gelijkspel verloor HI na het nemen van penalty’s met 4-5. Daarna kwam ze in de laatste wedstrijd uit tegen Team RvM en won met 3-2.
Met medewerking van de Wanica Slagbalbond-voorzitter Patrick Olensky werd het onderdeel slagbal afgewerkt. Hier won Tropen met 89-72 van Sonics, Real Rens was met 96-83 te sterk voor Celebration. De combinatie HI/PS Innovative speelde gelijk tegen de combinatie Tropen/Celebration. Het werd 79-79. Op punten stond de combinatie HI/PS voor, maar te veel uitjes kostten haar de overwinning.
Op het onderdeel dammen was het hoogtepunt de damsimultaanseance van Internationaal Meester (MI) Guno Burleson tegen 25 gerenommeerde dammers. Maar allemaal moesten het hoofd buigen voor de internationaal grootmeester in wording, Burleson. Hij kreeg van HI een plakkaat en een geldsbedrag van SRD 100,-.
Het onderdeel troefcall leek tot de laatste dag nog onzeker te zijn, maar op de dag zelf meldden er zich drie ploegen aan. Milieubeheer, De Kroon en HI deden mee hieraan. De Kroon was in feite aanwezig voor dammen, maar ze vormde ook een troefcallteam. Mileubeheer won van zowel De Kroon als HI en werd de kampioen. De Kroon versloeg HI en werd tweede. De jarige bleef zonder winst.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: