Dienstvrouw steelt voor een luxueus leven

De openbare aanklager Astrid Niamat heeft tegen de verdachte Chandrai B, een dienstvrouw, die terecht staat in een verduisteringszaak een celstraf van 12 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk onder aftrekt, geëist. Aan de verdachte wordt diefstal van een bracelet verweten. Naast deze diefstal wordt haar ook nog verduistering van een tas met daarin een groot geldsbedrag en een hoeveelheid sieraden, verweten. Op 8 mei van dit jaar constateerde de benadeelde dat die tas verdwenen was. Zij deed hierover aangifte bij de politie. De benadeelde verklaarde bij de politie dat zij SRD 50.000 in die tas had bewaard. De verdachte blijft erbij dat zij slechts SRD 10.000 heeft verduisterd. Uit onderzoek blijkt dat de verdachte een aantal goederen had gekocht: een Toyota Chaser, een LCD televisie, dvd player, kleding, koelkast, ventilator, twee Black Berry toestellen. De officier heeft de rechter gevraagd om al deze spullen aan de benadeelde terug te geven. Zij achtte het verhaal van de verdachte niet geloofwaardig en gaf aan dat zij veel meer dan het genoemd bedrag heeft weggenomen. De geëiste straf heeft de verdachte reeds in voorarrest uitgezeten.
Zijn advocaat was het eens met het strafvoorstel, echter verzocht hij de officier om ietwat voorzichtig te zijn. Volgens de raadsman is er geen bewijs hoeveel geld is meegenomen. De rechter doet op 1 november uitspraak in deze zaak. De verdachte heeft 2½ maand in voorarrest uitgezeten. De dienstvrouw werd aangezegd om aanwezig te zijn op de volgende zitting.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!