Schietincidentzaak Saramaccastraat verdaagd naar oktober

De schietincidentzaak van de Saramaccastraat vond gisteren geen voortgang. Dit vanwege het feit dat rechter Dinesh Sewratan niet aanwezig kon zijn op de zitting. Op 29 oktober werd Galimo Adjako aan de Saramaccastraat dodelijk geraakt door een politiekogel. De 28-jarige politieman P. staat hiervoor terecht. Volgens deze verdachte had hij op die bewuste dag met zijn dienstwapen een waarschuwingsschot gelost. Zulks omdat de situatie op dat moment heel chaotisch was. Echter raakte de kogel het slachtoffer, dat op dat moment met een kind in zijn armen stond, in zijn hoofd. De politie was in verband met een mishandelingszaak  ter plekke. Een winkelier zou een klant op zijn hoofd hebben geslagen. Als gevolg hiervan kwam een menigte af op de winkelier. De politie arriveerde tijdig. De winkelier werd onder zware begeleiding weggebracht naar het bureau. De menigte bedreigde de politie en de winkelier te zullen doden. De verdachte P. die in functie was, loste naar zijn zeggen op een bepaald moment een waarschuwingsschot. Dit werd fataal voor het onschuldige slachtoffer. De verdere behandeling van deze zaak vindt in oktober plaats. P. is niet aangehouden.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: