Papatam zoekt naar sponsors voor transport

Papatam is via het 7de Lidbondentoernooi als semikampioen gepromoveerd naar de SVB Topsectie. Maar nauwelijks na de feeststemming is de ploeg druk bezig om modellen en oplossingen te zoeken voor de enorme transportkosten die gepaard gaan met het spelen van wedstrijden in de SVB Eerste klasse. Vooral in de uitwedstrijden moet de ploeg een reis maken van Albina naar Paramaribo en zelfs een keer naar Nickerie en misschien ook Brokopondo. Papatam-voorzitter Eduard Boekha zoekt naar sponsoren die de ploeg kunnen helpen met vervoer. ‘We willen geen trui of sportmateriaal. Geld vragen we ook niet. Ons probleem is vervoer en als iemand ons daarmee kan helpen, zijn we verzekerd van deelname aan de competitie’, zegt hij.
Boekha legt uit dat een bus van Albina naar Paramaribo vice versa SRD 1500,- kost. ‘En dan te bekenken dat we 12 wedstrijden uit moeten spelen.’
De voorzitter wil alles eraan doen dat Papatam op Albina haar thuiswedstrijden kan afwerken. Bij wedstrijden onder auspiciën van de SVB heeft Papatam het Moengostadion afgehuurd om haar thuiswedstrijden te spelen. Het veld van de Albina Sportbond voldeed niet aan de minimale eisen van de SVB om een wedstrijd te organiseren. ‘Daar we geen arbiterskosten hoefden te betalen in het Lidbondentoernooi, konden we de stadionhuur van SRD 400,- wel dekken. Maar als in de Eerste klasse nog eens SRD 500,- aan scheidsrechterskosten komt bijkijken, dan wordt dat een onmogelijke klus.’ Papatam wil de SVB ertoe bewegen haar thuiswedstrijden op Albina zelf af te werken. ‘We hebben een prachtig veld op Papatam zelf. Aan de minimale eisen willen we gaan werken. Dichtbij het veld is er een hotel, dat zijn medewerking zal verlenen om kamers en ruimten ter beschikking te stellen als kleedkamers voor de ploegen en arbiters. Een deel van het veld zullen we omrasteren, zodat we ook kaarten kunnen verkopen. Zo zullen we wat inkomsten proberen te genereren, om het seizoen te kunnen redden. Maar dit alles hangt af van de SVB, die dit terrein moet komen inspecteren’, zegt Boekha. De ploeg zal vandaag een brief naar de SVB sturen met het verzoek om de locatie te komen inspecteren.
Een ander model dat Boekha heeft om de kosten te kunnen drukken, is het organiseren van twee wedstrijden op 1 dag. ‘We willen samen met Inter Rica onze thuiswedstrijden organiseren op één locatie. Zo kunnen we de kosten van stadionhuur drukken, er komen meer mensen naar twee wedstrijden kijken, waardoor er meer inkomsten zijn. Met Inter Rica heb ik al gesproken, zij staat er positief tegenover. Dit model is ook met succes gehanteerd tijdens het Lidbondentoernooi. Als de SVB instemt met dit verzoek, zullen we heel blij zijn’, zegt Boekha.
Voor het nieuwe seizoen zal de ploeg van Papatam vrijwel ongewijzigd blijven. Op enkele jongens van Albina zelf na , zal de ploeg geen spelers halen op de transfermarkt. ‘Het geld daarvoor hebben we niet. We gaan geen SRD 2000,- kunnen betalen voor een speler.’

error: Kopiëren mag niet!