Oplichter vraagt verzachting om naar Curaçao te gaan

“Edelachtbare, in mijn laatste woord vraag ik u om mij een zodanige straf te willen opleggen dat ik vandaag nog naar huis mag. Ik ga naar Curaçao”, zei Marlon Cyrus aan het eind van zijn verhoor. Kantonrechter Albert Ramnewash veroordeelde Cyrus tot 12 maanden celstraf. De magistraat achtte 2 feiten wettig en overtuigend bewezen. Cyrus bood via een radioprogramma zijn wagen, een Toyota Nadia, in ruil aan. Belangstellenden reageerden en sloten een deal met de verdachte. De verdachte stelde zich als een 82-jarige voor, terwijl hij veel jonger is. Hij gebruikte de naam van zijn vader om de mensen zover te krijgen. Een van de benadeelden heeft zelfs haar auto, een Toyota Starlet, aan de verdachte afgestaan. In ruil daarvoor heeft zij niets gekregen.
Ook een tweede benadeelde overhandigde tot twee keren toe geld aan de verdachte. Als bewijs overlegde hij de kwitanties aan de rechter ter waarde van US$ 600 . Het derde en het vierde feit achtte de officier van justitie niet bewezen, omdat zij geen overtuigend bewijs kon leveren. De derde benadeelde had een proefrit genomen en had zijn geld in de wagen achtergelaten. Bij telling constateerde hij dat een deel van zijn geld was verdwenen. Toen de benadeelde de verdachte hiermee confronteerde, werd hij bedreigd. De rechter achtte ook dit laatste feit niet bewezen, omdat er geen bewijzen zijn. Hiervoor werd hij vrijgesproken.
De openbare aanklager, Shanta Mahadew, had 2 jaar met aftrek gevorderd tegen de verdachte. Zij achtte verduistering van het geld en bedreiging niet bewezen. Uiteindelijk besloot de kantonrechter om Cyrus de helft van de gevorderde straf op te leggen, namelijk 12 maanden met aftrek.
Saskia Bandhan     

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: