‘Onderwijs task force moet meer presteren en minder praten’

De task force van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling zou meer moeten presteren en minder praten. Dat vinden onderwijsgevenden als hun wordt gevraagd of ze enige veranderingen tegemoet zien voor het nieuwe schooljaar. Onder andere heeft de task force, onder leiding van Eddy Jozefzoon, medegedeeld dat voor het komende schooljaar, onderwijs volgen veel prettiger zal zijn dan de voorgaande jaren. Gepland was dat er landelijk meer schoollokalen zouden worden gebouwd en dat schoolgebouwen onder andere zouden worden gerenoveerd. Volgens planning van de task force zouden deze activiteiten reeds eerder zijn aangevangen. Echter worden er alleen op enkele scholen in Paramaribo renovaties aangebracht melden onderwijsgevenden. In de districten worden er nauwelijks activiteiten ontplooid volgens plaatselijke leerkrachten. Er zijn nog teveel lagere scholen waar er nog asbest voorkomt. Ook de toiletten verkeren in een zodanige situatie dat er geen sprake kan zijn van een hygiënische toestand. “Laat de task force beginnen deze kleine problemen aan te pakken en dan kunnen ze naar de grotere problemen kijken”, meent een schoolhoofd van Commewijne. Volgens het schoolhoofd is de task force bezig gouden bergen te beloven. “Wanneer het aankomt op daden, dan zie je uiteindelijk toch niets gebeuren en zijn we nog steeds op hetzelfde punt.”
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: