Muzikant veroordeeld tot 10 maanden cel Psychologische begeleiding als bijzondere voorwaarde

Joke Banai die op 17 januari 2012 getracht heeft een persoon zwaar te mishandelen, moet voor 10 maanden de bak in. Hij heeft het slachtoffer met een houwer gekapt en verschillende voertuigen vernield. Advocaat Sonny Chotkan betoogde dat indien de politie zijn assistentie had verleend op de bewuste dag, het anders afgelopen zou zijn. De zus van de verdachte had verschillende keren voor hulp gebeld met de politie. Echter is de sterke arm niet uitgerukt. Banai is een cliënt van PCS. De verdediging verzocht de rechter om rekening te houden met het FMZ-rapport. De verdachte lijdt aan een geestesstoornis.
In deze zaak heeft het Openbaar Ministerie een straf van 10 maanden geëist tegen de verdachte. Hij zou reeds eerder in aanraking zijn gekomen met de politie, toen hij zijn broer stak met een mes.
De raadsman verzocht de rechter om de verdachte vrij te spreken mede gelet op de rapporten van de deskundigen. De rechter achtte het feit wettig en overtuigend bewezen en veroordeelde Banai conform de eis tot 10 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk met aftrek. Banai komt 19 augustus vrij.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: