Moody’s verbetert rangschikking Suriname

Moody’s Investors Service heeft de rating van Suriname opgewaardeerd met als argument dat de overhead prudent fiscaal management heeft gevoerd. De rating is opgetrokken van Ba3 naar B1, drie graden verwijderd van de investeringsgraad. Het uitzicht is veranderd van stabiel naar positief. Moody’s is van mening dat Suriname een laag begrotingstekort heeft vergeleken met andere soortgelijke landen. Het land heeft ook zijn schulden afgelost. Suriname zou zijn bestedingen hebben aangepast en fiscale hervormingen hebben doorgevoerd en niet meer afhankelijk zijn van donorhulp.
Suriname ziet een robuuste groei tegemoet voorspelt Moody’s, vanwege goud, aardolie en de bouwsector. Het land heeft zich beschermd tegen externe schokken door het verder opbouwen van de monetaire reserves. Suriname blijft echter gevoelig voor fluctuaties van de wereldmarktprijzen. Instituten in het land blijven ook een zwak punt.
Fitch Ratings had de afgelopen maand Suriname’s kredietwaardigheid al opgeschroefd naar BB-minus, op hetzelfde niveau als Moody’s. Standard & Poor’s Ratings Services’s rangschikt Suriname nu ook op BB-.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: