Inbrekers gevonnist tot 2 ½ jaar en 2 jaar

Richard Izaak en Sedrik Lijkwan zijn gisteren door kantonrechter Albert Ramnewash veroordeeld. De verdachten hebben zich schuldig gemaakt aan diefstal middels braak. Zij hebben sieraden en geld weggenomen van de benadeelde, die op bepaalde momenten niet thuis was. De verdachten hebben van die onbewaakte momenten gebruik gemaakt om hun slag te slaan. Alerte buren betrapten de verdachten tijdens hun snode daad en schakelden de politie in. Toen de sterke arm op de plaats arriveerde, hielden de verdachten zich schuil in een bosschage. Het gelukte de politie om de daders uit het bos te halen en aan te houden. Beide inbrekers hadden in eerste instantie het feit volmondig toegegeven. Echter kwamen ze op de zitting terug op hun eerder afgelegde verklaringen en ontkenden zij de diefstal. De officier van justitie, Shanta Mahadew, achtte diefstal wettig en overtuigend bewezen en eiste een celstraf van 2 jaar en 6 maanden tegen Izaak. Tegen Lijkwan vorderde zij een gevangenisstraf van 2 jaar met aftrek. De kantonrechter veroordeelde de verdachten conform de eis van de officier. Lijkwan en Izaak gaan voor 2 om 2½ jaar de bak in.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!