First lady doneert aan Stichting Witsanti

Op vrijdag 10 augustus 2012 heeft de first lady van de Republiek Suriname, Ingrid Bouterse – Waldring, een bezoek gebracht aan Stichting Witsanti Educatief Centrum (SWEC)  in het district Para. Aan voorzitter  Bryan Swedo heeft de first lady een aantal goederen overhandigd, met name: een kopieermachine,  2 houten boekenrekken alsook 125 stuks verschillende verhaalboeken, werkboeken en schriften. De bewoners van Wit Santi waren zeer verheugd met het bezoek. Door deze geste hoeven de kinderen niet tientallen kilometers af te leggen naar Lelydorp voor het kopiëren van schoolwerk. De voorzitter betuigde zijn erkentelijkheid namens alle bewoners van Wit Santi. Volgens hem biedt het educatief centrum op dit moment, mede dankzij de first lady, de beste mogelijkheid aan kinderen in het Inheemse dorp om beter te presteren op school. De first lady was het er helemaal mee eens dat het centrum gekoesterd dient te worden en ten voordele gebruikt dient te worden voor de ontwikkeling van de kinderen in het dorp. Ze sprak de hoop uit dat de stichting slaagt in haar streven om de Inheemse kinderen van Wit Santi hoog op de maatschappelijke ladder te plaatsen. Hiermee kunnen ook zij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van ons land.

error: Kopiëren mag niet!