Driftkop gaat wederom voor 10 maanden de bak in

Andrew Mac gaat voor 10 maanden de bak in. Op 1 mei heeft hij zijn zwagerin (ex-vrouw van zijn broer) zodanig gewurgd dat ze in ademnood kwam te verkeren. De verdachte was niet lang terug vrijgekomen uit de gevangenis. In 2006 werd hij tot 5 jaar cel veroordeeld voor een soortgelijk feit. Rechter Albert Ramnewash achtte  het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel wettig en overtuigend bewezen. Naast de wurging verwondde de verdachte de vrouw met een mes en een vork. Nadat hij zijn eerste straf had uitgezeten, ging hij dagelijks thuis bij het slachtoffer voor een bordje eten. Op die bewuste dag verkeerde Mac onder invloed van alcohol. Het slachtoffer was bezig te koken toen de verdachte op een gegeven ogenblik op haar afliep en haar vastgreep bij haar hals. Het slachtoffer kwam in ademnood en beet de verdachte in de vingers. Deze pakte vervolgens een mes en daarna een vork om de vrouw met die voorwerpen te verwonden. In het dossier is het geneeskundig rapport aanwezig.
De openbare aanklager achtte het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en bedreiging wettig en overtuigend bewezen. Zij eiste een straf van een jaar met aftrek. De verdediging van de verdachte was tijdens de behandeling niet aanwezig. De rechter gaf de verdachte de gelegenheid om te reageren op de eis van de officier. “Ik heb niets te zeggen”, merkte de verdachte op. De kantonrechter gaf aan dat de verdachte zich vaker schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten. De verdachte schijnt een alcoholprobleem te hebben. De strafrechter legde Mac een gevangenisstraf op van 10 maanden met aftrek. Mac mag in december naar huis.
Saskia Bandhan   
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: