Tweede verdachte mishandeling Gierbala aangehouden

Het is de politie van Nickerie gelukt om de tweede verdachte die zich vermoedelijk schuldig heeft gemaakt aan mishandeling van Moennie Gierbala, aan te houden en in verzekering te stellen, zegt gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop aan Dagblad Suriname. Deze verdachte heeft inmiddels toegegeven het slachtoffer mishandeld te hebben. Hij heeft ook bekend Gierbala gestoten te hebben, waardoor hij met zijn achterhoofd op het wegdek kwam te vallen. Sectie op het lichaam heeft uitgewezen dat hij ten gevolge van opgelopen hersenletsels is komen te overlijden. De mishandeling had bijkans een week terug plaats in de omgeving van ‘Meester de slager’ te Nieuw Nickerie.
De twee verdachten zijn vermoedelijk drugsgebruikers. De 42-jarige Gierbala, die in kritieke toestand lag op de Intensive Care van het Streekziekenhuis Nickerie, werd voor verdere behandeling vervoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Dit mocht echter niet baten. Hij bezweek ten gevolge van de opgelopen hersenletsels. De eerste verdachte werd kort na het overlijden van Gierbala in de kraag gevat door de politie.
Benschop gaf eerder te kennen dat de twee verdachten strafrechtelijk vervolgd zullen worden op grond van mishandeling de dood tot gevolg hebbende en openlijke geweldpleging. Gierbala laat een vrouw en drie dochters achter.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: