Twee Nederlanders aangehouden met 48 kilo coke

Op 3 juni van dit jaar begaven de verdachten Dharmradj N. en Hemradj B. zich samen met nog 6 personen naar de luchthaven voor vertrek naar Nederland. Tijdens controle reageerden de twee speurhonden gealarmeerd op de bagage van de verdachten. Zij werden uitgenodigd voor visitatie. De politieman die op die bewuste dag de coke in de koffers heeft ontdekt, verklaarde dat hij de bagage in bijzijn van de verdachten heeft opengegooid. Tijdens controle was er een prikkelende geur uit de koffers waar te nemen. De ambtenaar bespoot de spullen met een testbuisje. De verkleuring was duidelijk een teken van de aanwezigheid van verdovende middelen. Eén van de verdachten reisde met zijn gezin. Ook in de bagage van de gezinsleden werden drugs aangetroffen. Frappant is dat alle 8 koffers van dezelfde merk en kleur waren.
De agent verklaarde dat alle 8 reiskoffers op dezelfde manier waren ingepakt: eerst groenten daarna kleding. Het verboden spul werd in hangmatten aangetroffen. In elke koffer was er een hangmat waarin de coke was verborgen.
Na het verhoor van de politieagent verzocht advocaat Shanti Mangre de rechter om de vrijheidsbeneming van haar cliënten op te schorten c.q. op te heffen. De magistraat heeft negatief beslist. Rechter Daniëlle Karamatali gaf aan dat er nog ernstige bezwaren overeind staan. In oktober wordt de behandeling van de zaak hervat. Beide verdachten blijven aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!