Moordverdachte Patrick Cairo wil niet praten over neerschieten

De 54-jarige Imro P., die ervan wordt verdacht Patrick Cairo (26) te hebben doodgeschoten, weigert te verklaren wat er precies gebeurd is. Hij geeft wel aan dat hij op die bewuste dag onder invloed van alcohol verkeerde. Hij sprak het slachtoffer aan omdat hij spullen van zijn familie had gestolen. Dit lag hem dwars en bij het zien van het slachtoffer liep hij naar hem toe om hem hierover aan te spreken. Volgens de verdachte stelde het slachtoffer zich brutaal op. Voor het neerschieten van het slachtoffer kon de verdachte echter geen verklaring geven. Op de vraag van advocaat Lygia Palmburg waarom de verdachte Cairo heeft doodgeschoten, kon hij geen zinnig antwoord geven.
Rechter Daniëlle Karamatali hoorde ook een vriend van de verdachte, die op die dag samen met Imro zat te borrelen. Deze getuige verklaarde dat hij niet weet wat er precies is gebeurd. Hij gaf aan dat hij Imro niet zo agressief kent. De magistraat verdaagde deze zaak naar 8 oktober. Op de volgende zitting zal het Openbaar Ministerie haar strafvoorstel presenteren.  Imro blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!