Vrouw gaat 10 maanden de bak in wegens drugstransport

De 44-jarige Jennefer Goossen gaat voor 10 maanden de bak in wegens het overtreden van de Wet verdovende middelen. Op 4 juni heeft Goossen zich op de luchthaven aangemeld. Tijdens controle hebben de twee speurhonden de bagage van de verdachte kunnen onderscheppen. De koffer van de verdachte werd gevisiteerd. In haar valies werd 1775 gram coke aangetroffen welke in de dubbele bodem was verborgen. De verdachte ontkent iets daarvan af te weten. Zij gaf aan dat zij de koffer in bruikleen van iemand bij zich had. Wat zij wel wist is dat degene bij wie zij de valies had geleend zich bezig houdt met drugspraktijken. Toen zij de koffer in ontvangst nam heeft zij het wel gecontroleerd maar zij heeft niets verdachts opgemerkt. De vervolgingsambtenaar achtte uitvoer van meer dan anderhalf kilo cocaïne wettig en overtuigend bewezen en vorderde een gevangenisstraf van een jaar en zes maanden onder aftrek met een geldboete van SRD 3000 of te wel 3 maanden hechtenis en onttrekking van de drugs uit het verkeer. Advocaat Lygia Palmburg betoogde dat aan haar cliënt geen cautieplicht is voorgehouden op de luchthaven. Het verboden spul is ontdekt na enkelen keren scannen. Volgens de raadsvrouwe zijn er geen processtukken aanwezig op welke wijze de drugs is ontdekt. Omdat de speurhonden sneffelden aan de koffer van de verdachte werd zij uit de rij gehaald. De verdediging verzocht de rechter om de verdachte wegens bezit te willen veroordelen. Indien de rechter een andere mening is toegedaan verzocht de advocaat om een veel mildere straf te willen opleggen zodat zij binnen korte termijn naar huis mag. De verdachte heeft vier kinderen. De echtgenoot werkt in het binnenland. De jongere kinderen zijn aan de zorg van de oudere kinderen overgelaten. De raadsvrouwe verzocht de rechter om hiermede rekening te willen houden. Rechter Marie Mettendaf achtte uitvoer van de hoeveelheid drugs wettig en overtuigend bewezen. Zij legde Gossen een celstraf op van 12 maanden,waarvan 2 voorwaardelijk onder aftrek met een proeftijd van drie jaar, een boete van SRD 3000 subsidiair 2 maanden hechtenis.
Saskia Bandhan    

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: