Pretoetsingen voor zesdeklassers

In het komende schooljaar zullen voor de zesdeklassers pretoetsingen van de behandelde leerstof worden geïntroduceerd. In januari en april zullen deze leerlingen de vroege toetsingen ondergaan. De resultaten van deze toetsmomenten moeten het ministerie van Onderijs en Volksontwikkeling (Minov) een voorlopig beeld verschaffen van de te behalen prestaties na de glo-eindtoets in juli. Dit maakte Minov-minister Shirley Sitaldin gisteren bekend. Vorig jaar haalde 70 % van de zesdeklassers de glo-toets. Ruim 50 % slaagde voor mulo, het overige deel haalde de toets voor lbgo en het technisch onderwijs. Maandag aanstaande wordt duidelijk wat de uitkomst is van de glo-toets van dit jaar. Sitaldin zegt dat een onderzoek heeft aangetoond dat ruim 70% van de glo-leerlingen problemen heeft met de vakken Rekenen en Taal. Het is de bedoeling dat de betreffende leerkrachten worden bijgeschoold om een hoger rendement in deze vakken te halen in het komende schooljaar.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: