Radjkoemar Randjietsing: ‘Minov-minister heeft zaken te verbergen’

“De minister van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft zeker zaken te verbergen op haar ministerie, als zij haar medewerkers verbiedt informatie door te geven aan de pers”, zegt Nieuw Front-assembleelid Radjkoemar Randjietsing aan Dagblad Suriname. Deze verregaande maatregel treft men volgens het assembleelid alleen wanneer men geen transparantie wil. Op die manier worden de vele zaken die verkeerd gaan, buiten de pers en het nieuws gehouden. Wie uit een dictatoriaal huis komt, zal volgens Randjietsing altijd moeite hebben met openheid.  De parlementariër uit de oppositie keurt deze maatregel van minister Shirley Sitaldien af. “Je kunt de samenleving geen informatie onthouden. De gemeenschap heeft alle recht op informatie. Het is trouwens deze samenleving die de minister betaalt om daar te mogen zitten.”
Het assembleelid typeert de handeling van de bewindsvrouwe als een ‘ernstige beperking op het recht op informatie’. Randjietsing kan zich niet terugvinden in  het argument van de minister dat zaken worden verdraaid. “De minister moet in dat geval die personen op het ministerie die bewust verkeerde informatie doorspelen, aansprakelijk stellen en niet de hele samenleving duperen”, aldus Randjietsing.

error: Kopiëren mag niet!