‘Geintje’ maakt verdachte tot rover

‘Ik heb er spijt van. Meneer de rechter, ik vraag u mij een kans te willen geven’, zei Ernesto G. op het laatst. Op de afgelopen zitting had de openbare aanklager, Claudia Bruining, een straf van 2 jaar met aftrek geëist tegen de verdachte. Advocaat Sonny Chotkan pleitte voor vrijspraak. Hij betoogde dat de verdachte onder invloed van alcohol verkeerde. Bij de bushalte zag hij een vrouw die sprekend op zijn buurvrouw leek. De verdachte liep naar haar toe en pakte bij wijze van grap haar tas uit haar hand en rende ermee weg. Dit gebeurde aan de Dr. Sophie Redmondstraat. De verdachte werd aan de Saramaccastraat aangehouden. De verdediging concludeerde dat er vrijspraak moest komen, omdat de verdachte slechts een grapje had uitgehaald. Bovendien gaf de raadsman aan dat Ernesto geen intentie had om de vrouw te beroven.
Volgens de officier van justitie ging het echt niet om een geintje; de verdachte had zich immers uit de voeten gemaakt. Gelukkig gelukte het enkele omstanders om de verdachte in de kraag te vatten. Zij volhardde bij haar strafvoorstel van 2 jaar. Kantonrechter Robert Praag verdaagde deze zaak tot 16 augustus. Op die dag doet hij uitspraak. Ernesto blijft aangehouden.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: