Zes maanden celstraf voor drugsvervoer

Kantonrechter Albert Ramnewash veroordeelde Zeteje Asoedan feitelijk voor 6 maanden.  Asoedan werd bij dagvaarding verweten op 5 april 520 gram marihuana te hebben getransporteerd. Zijn advocaat Benito Pick hield gisteren zijn pleidooi. Volgens de raadsman was er op die bewuste dag een verkeersactie van de politie. De verdediging gaf aan dat de controle eigenlijk behelst het onderzoeken van de bescheiden van de auto en het rijbewijs van de chauffeur. Eventueel kan de politie ook nog de auto doorzoeken.  Op de achterbank dan wel op de vloer van de wagen was er een tas. De sterke arm vroeg de verdachte toestemming om te mogen kijken wat zich in die tas bevond. Tot zijn pech was er een hoeveelheid marihuana in de tas. De raadsman gaf aan dat de verdachte niet wist wat er in die tas zat. Asoedan moest in opdracht van zijn broer de wagen op Latour ophalen.
De verdediging betoogde dat zijn cliënt 38 jaar oud is en nimmer in aanmerking is gekomen met de politie. Volgens de advocaat had de openbare aanklager geen rekening daarmee gehouden. De officier deed op de afgelopen zitting een strafvoorstel van 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk, en een geldboete van SRD 2500, subsidiair 2 maanden hechtenis. De raadsman verzocht de rechter om een zodanige straf te willen opleggen, dat de verdachte binnenkort naar huis mag. Hij haalde ook de sociaaleconomische omstandigheden van de verdachte naar voren. Hij heeft twee minderjarige kinderen en bovendien is hij de enige kostwinner. De rechter was het eens met de raadsman. Hij veroordeelde Asoedan tot een celstraf van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk met aftrek, een proeftijd van 3 jaar en  een geldboete van SRD 2000, subsidiair 2 maanden hechtenis. De verdachte moet nog 2 maanden uitzitten.
Saskia Bandhan     

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: