Journalistenprijs 2012

De uitreiking van de Surinaamse Journalistenprijs voor de beste journalistieke publicatie of -productie staat wederom voor de deur. Deze prijs, tot 2010 bekend als de ‘VSH journalistenprijs’,  is een initiatief van de gelijknamige maatschappij VSH en ontstaan uit het idee om in verband met haar 50-jarig bestaan op 22 augustus 2008, iets te doen voor de gemeenschap, met een langdurig en kwalitatief karakter. De prijs moet als aanmoediging dienen voor de handhaving en verbetering van de kwaliteit van Nederlandstalige nieuws- en achtergrondproducties.
Het afgelopen jaar heeft VSH United besloten om de organisatie en uitreiking van de Journalistenprijs  over te dragen aan de Stichting  ter bevordering van de Journalistiek in Suriname, SBJS.  Evenals het vorig jaar is de “Commissie Journalistenprijs 2012” belast met de organisatie. VSH United blijft wel als sponsor fungeren en optreden.  De Commissie  is reeds geruime tijd bezig met het treffen van voorbereidingen om de uitreiking ook dit jaar succesvol te doen zijn.
De Journalistenprijs wordt dit jaar uitgereikt op zaterdag 10 november 2012. Journalisten werkzaam bij de Radio, Krant, Tv of Nieuwsmagazine mogen vanaf maandag 3 september 2012 t/m vrijdag 28 september 2012 hun item of nieuwsstory inzenden. De items mogen niet eerder dan 1 december 2011, en niet later dan 31 juli 2012 zijn gepubliceerd of uitgezonden.
Er zal ook een eenmalige Informatiebijeenkomst worden gehouden voor de journalisten. Deze vindt plaats op woensdag 29 augustus 2012 en wel om 19.00u. Plaats: SBJS-kantoor, Stadionlaan 2.
Inzendingen kunnen vanaf bovengenoemde datum, dagelijks op het SBJS-kantoor aan de Stadionlaan 2 t.o. Radio 10 en wel tussen 9 uur ’s morgens en 14.00 ’s middags.
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: