Een jaar celstraf voor seks met minderjarige

Kantonrechter Sielglien Wijnhard heeft de 24-jarige Neville Hertsberg tot een jaar celstraf gevonnist wegens het hebben van seks met een minderjarige. Het Openbaar Ministerie (0M) had 3 jaar met aftrek geëist tegen de verdachte. Het OM achtte vleselijke gemeenschap met een minderjarige wettig en overtuigend bewezen. De verdachte heeft seks bedreven met een 13-jarig meisje. De officier van justitie achtte geweld en bedreiging met geweld niet bewezen. Hiervoor had zij vrijspraak gevorderd. Advocaat Robby Neslo was het eens met de officier dat er geen sprake is geweest van geweld en of bedreiging met geweld. Volgens de verdediging heeft het slachtoffer de verdachte op de bewuste dag gebeld en van de afwezigheid van haar moeder op de hoogte gesteld.
De advocaat betoogde dat het meisje de verdachte heeft geleid naar haar slaapkamer en niet zoals beweerd wordt dat zij daarheen is gesleurd. Het is niet vanwege het hulpgeroep van het meisje dat de buren haar moeder op de hoogte stelden van de aanwezigheid van Neville. De buren zagen de verdachte naar binnen gaan. Volgens de raadsman was er geen sprake van schreeuwen en gillen. Hij was de mening toegedaan dat het slachtoffer vrijwillig seks heeft gehad met de verdachte. “In plaats van dat de moeder van het meisje zich moederlijk na de zogenaamde verkrachting over haar ontfermt, presteert zij het om haar dochter af te ranselen. Het waarom laat zich gemakkelijk vertalen”, stelde de raadsman.
Volgens de advocaat moeten de striemen op het lichaam van het meisje dan ook toegeschreven worden aan de flinke afranseling. De verdachte geeft toe dat hij seks heeft gehad met een minderjarige, maar blijft erbij geen geweld of bedreiging met geweld te hebben aangewend. De verdediging verzocht de rechter om niet mee te gaan met de strafeis van de officier. De rechter was het eens met de raadsman en veroordeelde Hertsberg tot een jaar cel.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: