SASUR VERLIEST RECHTSZAAK OVER DWANGSOMMEN

In het jarenlange gevecht om auteursrechten heeft Sasur haar nederlaag geleden. De Kort Geding rechter heeft het executoriaal beslag dat door Sasur was gelegd op de apparatuur en meubilair die zich in het het gebouw van Rapar en RBN bevonden, opgeheven. Sasur had reeds in januari de openbare veiling aangekondigd, maar moest deze opschorten, omdat de eigenaar van deze goederen een rechtszaak aanhangig had gemaakt. “Gelukkig is het allemaal voorbij”, zegt advocaat Anoeschka Debipersad. Sasur heeft ook een verbod opgelegd gekregen, om niet over te gaan tot de veiling en wel met een fikse dwangsom van SRD 500.000.  Volgens de juriste betekent dit dat Sasur haar handen moet afhouden van de bezittingen die zich in het bedrijfspand bevinden. Het was niet nodig geweest om te procederen indien Sasur zich aan het vonnis van het Hof van Justitie had gehouden. Het Hof heeft onlangs beslist dat Sasur geen algeheel repertoire kan claimen, zolang zij niet duidelijk maakt aan de gebruikers welke liederen en muziekgerechtigden bij haar zijn aangemeld. Sasur heeft eerder via de rechter vonnissen uitgelokt, waaraan dwangsommen waren verbonden. Deze zijn echter komen weg te vallen, nu het Hof deze uitspraak heeft gedaan. Het gaat nu slechts om een bepaald nummer dat overeind is gebleven en dit nummer is niet meer afgedraaid. Sasur heeft geen poot om op te staan. Sasur blijft volhouden en claimt exorbitante bedragen aan dwangsommen. Rapar en RBN zijn het hiermee niet eens en willen hun gelijk nu bij de Kort Geding rechter halen. Op 16 augustus wordt de uitspraak verwacht.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: