Ondertekening CBN Financieringsovereenkomst

Trainingen, cursussen en opleidingen op het gebied van de houtsector op MBO-niveau zijn gering en niet adequaat van opzet. Het Suriname Business Forum (SBF) als platform van het bedrijfsleven en de overheid heeft vanuit de samenleving  vaak het verzoek gekregen voor korte trainingen ten behoeve van de houtsector. Er is door de Suriname Business Development Center (SBC), de werkarm van het SBF, een projectvoorstel ingediend met als titel “Verdieping en verbreding in de houtsector: het ontwikkelen en opzetten van een geïntegreerd trainingstraject voor de houtsector”. Dit is beoordeeld en goedgekeurd op 31 juli 2012. Het project zal een duur van 4 maanden hebben. Stichting Tropenbos International Suriname heeft hiertoe een co-financieringsovereenkomst getekend met de SBC.
Tropenbos is als beheerder aangesteld van het Capaciteitsfonds Bos & Natuur (CBN fonds).  Het CBN fonds stelt gelden beschikbaar voor de financiering van capaciteitsontwikkeling in de Surinaamse bos & natuursector. De doelstelling van het project is om lesmateriaal te ontwikkelen ten behoeve van de verschillende trainingen en opleidingen, het toespitsen van de trainingen en opleidingen naar de lokale Surinaamse omstandigheden en praktijk, het “pilot” draaien van de trainingen en opleidingen voor werknemers van diverse relevante bedrijven en instanties en het opzetten van een primaire e-learning infrastructuur ten behoeve van de trainingen.
Het SBF zal een eerste groep van ondernemers selecteren, die als pilotproject de eerste trainingen zullen volgen. Hiertoe zal het samenwerken met International Business & Management Studies (IBMS), die met haar partners en docenten trainingspakketten en lesmateriaal ontwikkelen ten behoeve van de Surinaamse markt. Er zal naar lokale omstandigheden en behoeften trainingen worden aangeboden. Hierbij zullen de trainingen ook gericht zijn op het bevorderen van ondernemerschap in de houtsector. De trainingen zijn: Marketing binnen de houtsector , Veiligheid en Risicobeheersing, Milieu-awareness en Kwaliteitszorg.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: