Minder bladgroente op de markt in droge tijd Prijzen gaan omhoog

Er wordt minder bladgroenten door landbouwboeren aangeleverd op de Centrale Markt.  Het tekort aan bladgroenten is normaal voor deze periode van het jaar, zegt voorzitter Nandkoemar Nihora van de Belangenorganisatie Centrale Markt. De overgang van de grote regentijd naar de grote droge tijd leidt vanwege de enorme hitte tot een snellere verbranding van de groenten op de velden, waardoor er vooral minder aan bladgroenten afgeoogst wordt. Momenteel is er ook minder antroewa en kouseband te koop, omdat grote hoeveelheden richting exportmarkt zijn gegaan, zegt Nihora. Het tekort aan groenten heeft inmiddels geleid tot een stijging van de prijzen. Het zijn met name tayerblad, bitawiri, amsoi, kaisoi, boulanger, peper en tomaat die duurder zijn geworden.
Twee weken terug werd voor een krat antroewa SRD 25 tot SRD 30 gevraagd. Het is nu verhoogd naar tussen de SRD 75 en SRD 100. Een bundel tayerblad (10 bossen), die  tussen de SRD 15 en de SRD 20 kostte, is gestegen naar SRD30.   Een bundel amsoi (10 bossen) is gestegen van SRD 10 naar tussen de SRD 30 en SRD 45.  Een bundel kouseband (10 bossen) die SRD 10  kostte, is nu aangepast naar tussen de SRD 12,50 en SRD 15. Een zak kamkommer van 50 stuks is verhoogd van SRD 10 naar tussen de SRD 45 en SRD 50.  Een krat kleine tomaat  is gestegen van SRD 15 naar SRD 30.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: