De wurgende watertarieven van de SWM

De Surinaamse Waterleidingmaatschappij (SWM) hanteert reeds jaren een aantal wurgende watertarieven. Recentelijk is het bedrijf daarbij ook nog  overgegaan tot het sluipend verhogen van de tarieven, en om met een vaste gedrukte tekst op de rekeningen aan te geven, dat zelfs het dubbele tarief nog onvoldoende zou zijn voor het runnen van de organisatie. Dit is niet de manier van een bedrijf om een reeds sluipend in invoering zijnde verhoging aan het publiek kenbaar te maken. Een bedrijf werkt niet met odo’s, maar met formele bekendmakingen. Nalaten SWM ! Het is wel nodig om in dit verband  nadere aandacht te besteden aan de huidige tarieven van de SWM. De tarieven zijn werkelijk wurgend, maar in dit geval niet voor de klant maar juist voor het bedrijf. Een rekening uit 2011, waarbij ik voor 11 kubieke meter water, dus  elfduizend  liter water, het bedrag van 13,50 SRD betaalde, is uit den boze. Voor 6 flessen  water in een plastic fles, met  in totaal 9 liter water  of twee koude Parbo djogo’s,  moet ik meer betalen. Dit zou niet mogen. Dit is diefstal van de SWM. De SWM subsidieert ons bij de waterrekening, en berooft ons van onze belastinggelden geparkeerd bij het ministerie van Financiën via onze achterzak. Dit mag niet, zeker niet van een staatsbedrijf. Laten we dus  de SWM toestaan om deze voor haar wurgende tarieven aan te passen, dus te verhogen tot een niveau waarbij zij ons garandeert, dat ze zal blijven bestaan en water leveren,  en dat  wij als land met grote en bijna dagelijks in de savannegebieden aanvulbare waterhoeveelheden water in de grond, zeker kunnen zijn van onze permanente waterlevering. Gewoonteprotesteerders tegen van alles en nog wat zullen mogelijk weer een protest laten horen tegen deze verhoging die in geld uitgedrukt betrekkelijk klein is. Wij verwachten  echter van de SWM : Voer de verhoging door, voor een goede doorstart nu, omdat later heropstarten te veel tijd en geld zou kosten. Het zou ook een schande zijn in een land dat gezegend is met hernieuwbare waterbronnen, om het volk droog te leggen. SWM, stop de wurging, want moord door wurging is strafbaar, maar zelfmoord door wurging ook, al is de dader dan niet meer aanspreekbaar. In dit geval zal het SWM-management er wel nog zijn voor de verantwoording voor een sluiting . De recentelijk  door de SWM voorgestelde  30% tariefsverhoging zal alleen door surrealisten, “niet-denkers”  en gierigaards te hoog gevonden worden. Ga zo door SWM, we rekenen   op water uit de kraan.  Verhoog het met mate !!!.              Drs. Eddy Monsels.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: