Dak- en thuisloze molesteert ondernemer en buurtbewoners

Een dak- en thuisloze maakt de buurt Kwarasan onveilig. Volgens buurtbewoners is hij zeer agressief en loopt hij vaker mensen te bedreigen. Hij loopt met een mes rond en begint plotseling hiermee te zwaaien en een ieder te bedreigen. Voor de ondernemer K.R. is de maat vol. De afgelopen tijden leken hij en zijn familie het doelwit van deze dak- en thuisloze te zijn. Het was zelfs zo erg dat deze dakloze helemaal in het winkelpand van de ondernemer bedreigingen kwam uiten. Volgens de buurtbewoners is hij ook aan de drugs. Wat de situatie erger maakt, is dat er in de directe omgeving twee scholen zijn. De scholieren voelen zich ook bedreigd.
De ondernemer vertelt dat bellen naar de politie ook geen soelaas meer biedt. De situatie stond enkele weken terug op escaleren en hij belde naar de politie van Santo Boma. Daar werd hem gevraagd of zij steeds hun werk moeten laten voor een dakloze. De ondernemer is zeer ontstemd over de werkwijze van de politie. Hij vraagt zich af wie voor de veiligheid moet zorgdragen als zelfs de politie weigert om op te treden.
Ressortcommandant inspecteur  Orlando Jacot van post Santo Boma zegt dat zij niet tegen deze man kunnen optreden zolang hij geen strafbare feiten pleegt. ‘Je kan niet iemand zomaar ophalen en opsluiten.’ Jacot  zegt dat daar waar zij kunnen optreden, er opgetreden wordt. Deze dakloze was ook bezig een vuilnisbelt voor zijn huis te maken. Met behulp van de bestuursdienst is dat opgeruimd. Hij ging heel erg tekeer en de politie bracht hem op om hem later weer vrij te laten. Wat de politie nu doet, is zoveel mogelijk surveilleren in de omgeving. Inspecteur Jacot zegt dat er in de afgelopen week minder klachten zijn binnengekomen over deze man. Zo gauw er een melding komt, zal er wel opgetreden worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: