Verdachte van brute beroving hoort 6 jaar tegen zich eisen

 De openbare aanklager heeft gisteren 6 jaar met afrek geëist tegen Armand F, die een winkelier met een hamer had bewerkt. Tegen geen van de twee medeverdachten kon de officier van justitie wettig en overtuigend bewijs leveren en eiste vrijspraak. Tijdens de aanhouding van de verdachte Armand heeft de politie 20 stuks Digicel- en 8 stuks TeleG- belkaarten op hem aangetroffen. Naast de belkaarten zijn er ook nog sloffen sigaretten weggemaakt.
In eerste instantie verklaarde Armand bij de politie dat zijn mededader Sergio S. de winkelier had bewerkt met een hamer. Op de zitting kwam Armand hierop terug en gaf volmondig toe dat hij de winkelier de slagen had toegebracht. Tegen Armand achtte de officier voldoende bewijs aanwezig. Sergio was eerder op vrije voeten gesteld. Melvin K. is nog aangehouden. Zowel Sergio als Melvin heeft het feit ontkend. Het OM heeft wel het vermoeden dat deze twee verdachten iets weten over de diefstal, maar het overtuigende bewijs ontbreekt. De slachtoffers zitten met een zeer traumatische ervaring. De officier achtte de straf van 6 jaar met aftrek passend. Melvin en Armand blijven aangehouden. Op 4 oktober komt de verdediging van de verdachten aan de beurt.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: