SZVB toegetreden tot Concac-futsal

De Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB) is na het Dare 2 Challenge Internationaal Futsal Toernooi officieel tot Concac-futsal toegetreden. Het document dat de samenwerking bekrachtigt, is door SZVB-voorzitter, Kenneth Raghosing en Concac-futsalpresident, Wilfrido Coffi ondertekend. Concac-futsal is het vertegenwoordigende lichaam in Zuid-, Midden-, Noord-Amerika en de Caribische regio van de AMF. Bij Concac-Futsal zijn onder meer de volgende landen aangesloten: Mexico, Costa Rica, Curacao, St. Maarten, USA, Venezuela, Bonaire, Canada en Columbia. Bij de AMF, Asociacion Mundial de Futsal (World Association of Indoor Soccer), zijn er meer dan honderd landen aangesloten, waaronder topfutsallanden zoals Brazilië, Columbia, Paraguay, Italië, Frankrijk, Wit-Rusland. De aansluiting biedt de SZVB de mogelijkheid om internationale wedstrijden met de nationale selectie en op clubniveau te spelen. Tevens zijn er ruime mogelijkheden tot het volgen van trainers- en scheidsrechterscursussen.

error: Kopiëren mag niet!