Stichting Blaka Rosoe doneert kindertassen aan St. Vincentius Ziekenhuis

 Stichting Blaka Rosoe uit Nederland heeft een 25-tal kindertassen met kinderboeken, voorlichtingsmateriaal en speelgoed aangeboden aan de kinderafdeling van het St. Vincentius Ziekenhuis. De Tip Top tassen, zoals ze genoemd worden, worden gebruikt om ouders en kinderen voor te bereiden op een opname of operatie in het ziekenhuis. De initiatiefnemers van dit project, sociaal werkers Mara Chin A Tam-Gajapersad en Danielle Nijenhuis, leggen uit dat een goede voorbereiding kinderen helpt om de opname en operatie goed te doorstaan en te verwerken. Kinderen associëren het ziekenhuis vaak met angst en juist daarom is het belangrijk om ze spelenderwijs kennis te laten maken met het ziekenhuis. De Tip Top tas bevat informatie over het ziekenhuis, leuke leesboekjes en teken- en kleurboeken. Ouders kunnen hiermee hun kind uitleg geven, zodat het kind al een beetje weet wat verwacht kan worden in het ziekenhuis.
Henk Rutten van Stichting Blaka Rosoe gaf aan dat zijn stichting zich inzet om kinderen uit vooral de onderlaag van de maatschappij een helpende hand toe te reiken. Blaka Rosoe is actief in kinderhuizen in Suriname, maar ook met ziekenhuizen is er goed contact. Toen hij benaderd werd was Rutten direct gecharmeerd van dit kindertassenproject en heeft hij zich ingespannen om het benodigde materiaal in te kopen in Nederland.
Kinderarts Arti Jessurun was blij met de geste en adviseerde dat ook de verpleegkundigen op de kinderafdeling de boekjes goed doorlezen, omdat er veel nuttige informatie in staat. Algemeen Directeur Manodj Hindori complimenteerde de kinderafdeling met dit initiatief om als eerste ziekenhuis dergelijk voorlichtingsmateriaal te verstrekken aan ouders en kinderen. Hij hoopte dat de kindertjes met deze Tip Top tassen hun verblijf in het ziekenhuis als prettiger ervaren en dat zij gauw weer beter naar huis kunnen.
 

error: Kopiëren mag niet!