SCVU domineert Night of the Champions


Three-peat landskampioen SCVU heeft de Night of the Champions van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA) gedomineerd in de Ismay van Wilgen Sporthal. De jongens van Uitvlugt wonnen zowel de match tegen de All Stars, het 3-pointcontest, het dunkcontest alsook de MVP-prijs. Na een 36-30 ruststand won SCVU van het All Stars-team met 83-75. De topscorer bij SCVU werd Sergio Panka met 16 punten, Dwight Cabenda had 15 punten en Ryan van Russel 13 punten. Bij de All Stars had gastspeler Yves Goedschalk met 21 punten het meest. Keith Zinhagel had er 10 bij en Winston Bosk 9 punten. Het 3-pointcontest ging naar Ryan van Russel van SCVU. Hij kreeg er 8 in. Het dunkcontest ging naar Leandro Dongo, eveneens van de landskampioen. Tot MVP werd uitgeroepen Sergio Panka van de winnende ploeg.
In de jongensjeugdklasse heeft kampioen CLD gehakt gemaakt van het All Stars-team. Na een 38-20 ruststand won CLD overtuigend met 90-74. Jay Aikman werd met 17 punten de grote man bij CLD. Hij kreeg ondersteuning van Chris Struiken (10 punten) en Michael Yorks ( 9 punten). Bij de All Stars had Clarence Rozenblad met 13 punten het meest. Yawende Landburg had 12 punten en Michaelson Isselt noteerde 8 punten.
De enige wedstrijd die de All Stars wel wonnen op deze mooie avond, was die in de wedstrijd van de damesklasse. Hier verloor kampioen Yellow Birds met 54-33 van de All Stars. Bij rust stond Yellow Birds voor met 27-16. In de tweede speelperiode scoorde ze slechts 6 punten, de All Stars noteerde 38 punten. De topscorer bij de All Stars werden Zephania Zeefuik met 8 punten, Tricia Struiken en Cindy-Jane Vianen hadden elk 6 punten. Bij Yellow Birds kwam Orna Fang tot 9 punten, Suelle Shepperd had 8 punten en Chayenne Naarden 6 punten. Tot de MVP werd uitgeroepen Zephania Zeefuik van de All Stars. Het 3-pointcontest werd gewonnen door Orna Fang met 5 baskets.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: