Buza – minister Lackin: ‘Sociale woning absoluut geen US$ 150.000’

“Wie een nuchter verstand heeft, zal wel weten dat een sociale woning absoluut geen 150.000 Amerikaanse dollars kan kosten”, zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken (Buza). Hij reageert hiermee op een opmerking van VHP-assembleelid Mahinder Jogi die uitrekende dat de kosten van de sociale woning 150.000 Amerikaanse dollars zijn. Lackin heeft mede namens de Surinaamse regering afgelopen woensdag de leningsovereenkomst getekend voor ruim 47 miljoen Amerikaanse dollars met de Chinese Exim-bank voor de bouw van 1.000 ‘sociale woningen’. Lackin zegt dat hij overduidelijk is geweest bij de ondertekening en concreet heeft aangegeven dat de prijs van een sociale woning echt geen 47.000 Amerikaanse dollars zal zijn. “We bouwen betaalbare woningen.”
De bewindsman zegt dat de regering de technische autoriteiten heeft gevraagd alle specifieke informatie over het megabouwproject in de komende week te delen met de gemeenschap. De volgende week zal de samenleving  alle detail informatie krijgen over onder andere de kosten van een woning, de bouwoppervlakte van een huis, waar de huizen komen te staan en wat de rente zal zijn. Ook zal informatie worden gegeven over het precieze aandeel van China bij de projectuitvoering.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: