Vier jaar geëist tegen rover en vrijspraak voor chauffeur

De openbare aanklager, Cynthia Klein, eiste gisteren vier jaar celstraf tegen Frits G., die een gewapende overval heeft gepleegd in een winkel. De winkelier die was overvallen, verklaarde bij de politie dat de rovers gemaskerd waren. Hij wist wel aan de politie door te geven welke kleding zij aan hadden. De sterke arm stelde een onderzoek in, maar kon de criminelen niet gelijk in de kraag vatten. Zij vroegen toen aan de buurtbewoners om alert te zijn, omdat de daders nog in die omgeving moesten zijn. Een man hoorde kort daarna portieren van een wagen dichtslaan. De politie werd gealarmeerd.
De politie zette een achtervolging in, maar de chauffeur bouwde ondanks de aanmaning van de politie juist meer vaart op. Op een bepaald moment gelukte het de politie om de wagen tot stoppen te krijgen. Een van de rovers had zich toen al uit de voeten gemaakt. De sterke arm trof de chauffeur en Frits aan in het voertuig. De chauffeur verklaarde bij de politie en ook op de zitting dat hij door een vriend werd gebeld om een rit te rijden. Toen hij ze ophaalde, wist hij niet dat de twee personen iemand hadden beroofd. Toen de politie hem aanmaande om te stoppen, werd hij door Frits bedreigd met een mes. Voor de chauffeur die reeds eerder op vrije voeten was gesteld, vroeg de officier vanwege gebrek aan wettig en overtuigend bewijs vrijspraak. Advocaat Irvin Kahai was het eens met de vervolgingsambtenaar. Hij verzocht de rechter om het voorstel van de officier te willen overnemen en daarnaast het in beslag genomen voertuig van de chauffeur terug te willen geven.
Tegen Frits vorderde het OM een straf van 4 jaar, ondanks zijn ontkenning. De raadsvrouw van Frits vroeg om uitstel.  Rechter Alida Johanns deed uitspraak in de zaak tegen de chauffeur. De magistraat sprak hem integraal vrij en gelastte ook de teruggave van de wagen. De zaak van Frits werd verdaagde naar 11 oktober. Frits blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: