Verdachte in aanrijdingszaak met dodelijke afloop blijft aangehouden

De 39-jarige F.A., die op zaterdagmorgen 9 juni 2012 de 31-jarige bromfietser, David Todikromo dodelijk heeft aangereden, blijft aangehouden. De aanrijding vond plaats nabij de kruising van de Bomaweg en Leiding 17. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat F.A. een auto inhaalde en daarbij op de rijhelft van Todikromo terechtkwam. Todikromo was op dat moment tegemoetkomend verkeer. Als gevolg van de aanrijding kwam Todikromo ter plaatse te overlijden. F.A. kwam  daarna ook in botsing met een auto. Deze aanrijding zorgde alleen voor materiële schade. F.A. was op dat moment vermoedelijk onder invloed van alcohol. Ook was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Bij de politie had hij aangeven dat hij wel in het bezit is van een rijbewijs.
De verdachte heeft advocaat Irvin Kanhai in de arm genomen. Volgens Kanhai is zijn cliënt ernstig in zijn verdedigingsbelangen geschaad. De raadsman gaf aan dat de rechter-commissaris een enig bevel had gegeven. Volgens Kanhai zijn er veel tegenstrijdigheden in deze zaak; zo ook bij het resultaat van de ademhalingstest. De raadsman haalde ook de verklaring van de eerste getuige aan, die op die bewuste dag de voorrijder was. De verdediging was de mening toegedaan dat het OM geen onderzoekshandelingen heeft gepleegd. De advocaat verzocht de rechter om zijn cliënt naar huis te willen sturen. De magistraat had echter ernstige bezwaren hiertegen en besliste dan ook negatief over het verzoek van de raadsman.
Saskia Bandhan      

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: