Politiebureau Marienburg wordt gerenoveerd

Het politiebureau Marienburg wordt sinds kort gerenoveerd. De politiepost is ondergebracht in een dienstwoning voor politieambtenaren die leeg stond. Het bureau is op dezelfde nummers te bereiken. Gewestelijk politiecommandant Wardi Imankarijo, die aan het begin van deze maand is aangesteld tot gpk, geeft Dagblad Suriname te kennen dat houtluizen zodanig hadden huisgehouden in het gebouw, dat dit elk moment kon instorten. De renovatie was een pure noodzaak. Het cellenhuis echter krijgt voorlopig nog geen beurt.
Het is nog niet duidelijk wanneer het gebouw opgeleverd wordt. Technici van het Korps Politie Suriname en van het commissariaat van Commewijne zijn bezig met de werkzaamheden. Voor de nieuwe gewestelijk politiecommandant is het ook niet duidelijk hoeveel financiën gepaard gaan met de renovatie. ‘Toen ik kwam, was het project al geïnitieerd en al in voorbereiding.’
Imankarijo heeft overgenomen van zijn voorganger Rodjan. Zijn streven is er vooral op gericht om het district leefbaar en aangenaam te maken voor de bewoners. Hij zal ook extra aandacht schenken aan de veiligheid. Hij is thans bezig met het afleggen van oriëntatiebezoeken. De gebieden die liggen aan de rechteroever van de Commewijnerivier zijn slechts met de boot bereikbaar. De gpk zegt dat hoewel de gebieden niet makkelijk te bereiken zijn, de optimale zorg van de politie voor elke burger gehanteerd zal worden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: