Kiezen nieuw hoofdbestuur Nieuw Suriname op losse schroeven

John Nasibdar, voorzitter van de politieke partij Nieuw Suriname, is de strijd tegen de parlementariërs Harish Monorath en Premdew Lachman beu. Zijn termijn als NS-leider verloopt volgens de statutaire regels op 9 augustus 2012. Echter weigert de secretaris zijn medewerking te verlenen aan de organisatie van een algemene ledenvergadering en het kiezen van een nieuw hoofdbestuur. “Zij (Monorath en Lachman, red.) hebben een rechtszaak aangespannen met het verzoek om de partijvergadering te leiden”, zegt Nasibdar.
De mogelijkheid bestaat dat Nieuw Suriname op 9 augustus 2012 niet in staat zal zijn om een nieuw hoofdbestuur te kiezen. “Indien het niet lukt om een nieuw hoofdbestuur te kiezen, blijf ik voorzitter van Nieuw Suriname. Maar ik wil toch geen eeuw wachten op resultaat, dus ga ik afstemmen met de advocaat van de partij.” Nasibdar is er zeker van dat hij de rechtszaak die de NS-parlementariërs hebben aangespannen, zal winnen. “Het recht zal zegevieren.”
Nasibdar zegt desgevraagd dat hij ambities heeft voor een tweede zittingstermijn als NS-voorzitter. “Maar het zullen de leden zijn die moeten bepalen. Als ze zeggen dat ik goed werk heb verricht, dan mag ik continueren als voorzitter.” De NS-voorzitter kan naar eigen zeggen wel op de meerderheid van de leden van Nieuw Suriname rekenen.
Binnen Nieuw Suriname zijn sinds het aantreden van regering Bouterse/Ameerali problemen ontstaan. Noch Monorath noch Lachman kan met Nasibdar door één deur. De DNA-leden voeren geen partijopdrachten uit. Nasibdar en Nieuw Suriname zijn bijvoorbeeld voorstaander geweest van de amnestiewet, echter hebben de NS-parlementariërs niet voor deze wet gestemd. Nasibdar vindt dat het nu tijd is voor een nieuwe wind binnen Nieuw Suriname. Hij heeft graag dat zijn DNA-leden Monorath en Lachman ophouden met ‘het behartigen van eigen belangen’.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: