Onderdirecteur Personeelsbeleid Biza wordt mogelijk vervangen

Er treedt binnenkort een nieuwe onderdirecteur Personeelsbeleid op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) aan. De huidige od, Ben Dompig, wordt naar alle waarschijnlijkheid vervangen. Geruchten doen de ronde dat de vervanging te maken heeft met onder andere het slepende Fiso-probleem van de Brandweerbond, welke nu bij de rechter wordt uitgevochten. Biza-minister Soewarto Moestadja wil niet ingaan op de kwestie Dompig. Hij zegt wel dat het ministerie momenteel zit in een fase van transformatie van het personeelsbeleid. Het is best wel mogelijk dat vanwege dit transformatieproces er nieuwe mensen worden aangesteld in bepaalde posities en dat eventueel als gevolg hiervan andere personen  plaats zullen moeten maken.
Onderdeel van de transformatie zou de modernisering en innovatie van het beleid zijn. Hierbij is volgens de Biza-bewindsman van belang dat de juiste man op de juiste plaats binnen de formatie wordt gezet. Volgens de bewindsman zal slechts met de juiste organisatiestructuur het ministerie in staat zijn de doelen te verwezenlijken zoals die gesteld zijn in het Ontwikkelingsplan 2012. Er is kritiek op de od  daar deze, volgens bronnen, tijdens Fiso-onderhandelingen met overheidsbonden  volgens andere inzichten heeft gehandeld dan was verwacht. De huidige od is een familierelatie van de minister van Biza.

error: Kopiëren mag niet!