Commissie Nationale Vrije Dagen Suriname biedt eindrapport aan

De Commissie Nationale Vrije Dagen Suriname heeft woensdagmorgen aan minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken, het eindrapport met betrekking tot het vraagstuk van de vrije dagen aangeboden. In het rapport is het advies aan de regering opgenomen bij het nemen van een besluit over het eerdergenoemde onderwerp. Volgens commissievoorzitter Marlon Powel heeft het hele team gedurende de afgelopen zes maanden hard hieraan gewerkt. In die periode zijn er hearings gehouden met een groot aantal maatschappelijke groepen in het land. Elke groep heeft haar eigen visie gegeven omtrent het vraagstuk van de vrije dagen.
Nadat de groepen waren aangehoord, is er een seminar gehouden waarbij alle betrokken partijen nog eens de ruimte hebben gehad om hun bijdrage te leveren en zodoende te komen tot een methode tot het vaststellen van de gedenkdagen. Minister Moestadja die het eindrapport in ontvangst heeft genomen, zei ingenomen te zijn met het werk dat de commissie de afgelopen maanden heeft geleverd. Hiermee is getracht richtlijnen aan te geven bij het benaderen van deze veelbesproken kwestie. Moestadja zei het verslag te zullen doornemen waarna het ter discussie binnen de raad van ministers zal worden aangeboden. Conform het staatsbesluit van 21 februari 2011 telt ons land momenteel 15 nationale vrije dagen. Tijdens het seminar dat door de commissie op 14 mei dit jaar werd georganiseerd, hebben de verschillende groepen hun mening gegeven over dit aantal.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: