Moordzaak Leming naar laatste fase

In de levensberovingszaak van Jonathan Leming werd gisteren de laatste getuige gehoord. In deze moord- en poging tot moordzaak staan twee verdachten, Andy B. en Jurney E., terecht. Zij worden ervan verdacht op 15 september 2011 het slachtoffer Leming met een puntig voorwerp dan wel met een schroevendraaier te hebben doodgestoken. Het feit deed zich voor aan de Tawajaripolderweg. Naast de moord van Leming worden de verdachten ervan verweten dat zij gepoogd hebben het slachtoffer K. van het leven te beroven. Volgens verklaringen van getuigen en van de verdachten zou Jurney in een worsteling zijn geraakt met K.
De getuige, Hesdy, verklaarde op de zitting dat hij familie is van beide verdachten. Op die bewuste dag had hij vanwege de drukte niet alles kunnen meemaken. Hij verklaarde dat Jurney met K. in een gevecht was geraakt bij de eerste brug, terwijl Andy en Leming op de tweede brug worstelden. Volgens hem kwam er een aanval van de tegenpartij. “Ik was daar om de mensen uit elkaar te halen”, zei de getuige. Een vrouw die slecht ter been is, verklaarde bij de politie dat Hesdy met een houwer had ingekapt op zijn neefje Leming. Hesdy heeft dat ontkend.  Hesdy verklaarde bovendien dat de vrouw op dat moment niet ter plekke was. Op 23 april hoorde de rechter beide verdachte tijdens de descente. De magistraat vroeg de verdachten of zij nog iets te zeggen of op te merken hadden. Jurney vroeg de rechter of hij naar huis mocht. “Mi fit gie mi libie”, zei Andy. Rechter Daniëlle Karamatali verdaagde deze zaak naar 13 augustus. Op die dag komt het Openbaar Ministerie met haar strafvoorstel. De gevangenhouding van beide verdachten blijft gehandhaafd.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: